torsdag 29 juli 2010

Rapport från regnskogen 2

Sticker inte ens ut näsan utanför dörren...Blött, blött, blött.

onsdag 28 juli 2010

En till klar

"Halsgrejen" är klar. Det är meningen att det ska gå att dra upp den över huvudet när det är kallt. Känns väldigt aktuellt nu. Stickad i Nepal. Färgen är snyggare i verkligheten.

söndag 25 juli 2010

Rapport från regnskogen

Jag önskade mig regn. Men nu räcker det...

fredag 23 juli 2010

En ny stickning

Eftersom jag har stickat klart ett par strumpor får jag börja på en ny...strumpstickning...
när jag började läsa stickbloggar tänkte jag att strumpor det skulle jag aldrig sticka. Det var ju töntigt. (Och svårt) Men nu är jag där. Jag skulle inte sticka i bilen heller. Men en strumpstickning är ju perfekt i bilen på en minisemester.

söndag 18 juli 2010

Bekännelse

Jag HAR handlat på DROPSrean.



Det här ska bli en rastamössa beställd av en närstående person. Tyvärr fanns ingen bra grön färg i ICE så jag blev tvungen att köpa ett acrylnystan. Nu ska jag bara bestämma mig för om jag ska sticka eller virka mössan.
Det här ska bli en grekisk disktrasa.

Och lite vantgarn är väl aldrig fel?


Strumpor

Nu är strumporna klara. Och jag har lärt mig Jeny's surprisingly stretchy bind off. Nästa gång ska jag lära mig göra häl med kil på uppifrånoch ner-strumpor. Det här är häl med förkortade varv som jag inte älskar. Jag tycker inte att det blir så snyggt. Och det stramar på ovansidan av foten. (Vad heter den delen?)




onsdag 14 juli 2010

Kasse klar

Färdigt: En virkad (bad-?)kasse i nåt syntetiskt bandgarn. Men färgerna är jag.





onsdag 7 juli 2010

Om att sticka klart och inte köpa nytt

Jag kämpar på med mina gamla stickningar. Tröjan är färdigstickad. Så nu är det bara det ROLIGA kvar: blocka och sy. Jag har inte börjat på något nytt. Men fortsatt på något väldigt gammalt. Ett bakstycke som legat sen förra sommaren ska nu få sitt framstycke. Man borde ju sticka vintergrejer på sommaren och tvärtom så att det inte tar två år innan det blir klart...Kommer väl inte att använda den förrän nästa sommar. Jag har hittills hållit mig borta från Dropsrean men i morgon ska jag in till stan så då får vi se hur det går. Jag har lite ideer...

lördag 3 juli 2010

Trött...

Nu är jag trött på mina gamla stickningar! Jag vill börja på en ny.
En massa garner ligger och väntar t ex de här... Det finns också många mönster jag vill prova (Annis kanske). Självklart är det också så att de garner jag har passar inte till de mönster jag drömmer om. MEN jag kämpar på med mina ufon. Ingen ny stickning förrän de gamla är färdiga. Och bara sticka av det garn jag har. Håller väl till nästa garnrea...